El govern espanyol reclama al Tribunal Constitucional la màxima claredat, contundència i urgència possible en la seva resposta a les decisions del Parlament de Catalunya per salvaguardar l'autoritat del tribunal i la de l'Estat de Dret.

En l'incident d'execució de sentència que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha ordenat presentar davant el Tribunal Constitucional, l'Executiu demana la nul·litat de tots els actes acordats aquest matí al Parlament i la deducció de testimoni als cinc membres de la Taula que han permès la tramitació de la llei del referèndum.

El govern espanyol demana al tribunal, que no té previst reprendre fins demà el ple, que acordi la tramitació "preferent i urgent" de l'incident d'execució per evitar que el Parlament voti una llei que constitueix, afirma, un "barroer i grotesc atac a la Constitució" i al mateix TC.

Recalca que, en aquesta ocasió, no n'hi ha prou de declarar la nul·litat dels actes impugnats, sinó que aquesta ha d'anar acompanyada de totes les mesures "que calguin per evitar la continuació per la via de fet del Parlament de l'anomenat procés de secessió".