La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha assegurat avui que és l’executiu central qui “està liderant” la candidatura de la Diada de Sant Jordi per ser declarada Patrimoni Immaterial de la Unesco. Així, Montserrat respon les crítiques que ha rebut la vicepresidenta del govern estatal, Soraya Sáenz de Santamaría, per la seva presència a l’acte de divendres en suport a la candidatura.

Aquestes paraules xoquen amb el missatge institucional d'aquest matí del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en què ha assegurat que "si ho aconseguim, no serà pas gràcies als hereus polítics d’aquells que van perseguir la cultura catalana durant dècades".

La ministra catalana ha destacat que aquesta és una prova que el Partit Popular “defensa la cultura catalana”. Acompanyada del president del PPC, Xavier García Albiol, ha volgut subratllar que el Govern d’Espanya també està liderant la candidatura de Barcelona per acollir la seu de l’Agència Europea del Medicament.

“Mentre uns ens volen dividir, d’altres estem defensant, protegint i governant per a tots els catalans”, ha remarcat Montserrat, qui també ha assegurat que “la societat civil catalana, per damunt de tot, està unida i viu amb concòrdia i convivència”.