El cas de l'anciana morta a Reus en un incendi domèstic perquè se li havia tallat el subministrament de la llum, ha provocat una escena de declaracions creuades entre Gas Natural i el Govern. Si ahir al matí el conseller delegat de l'empresa, Rafael Villaseca, criticava que la llei no era clara i que no hi havia protocols, aquest matí el president Carles Puigdemont i el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ho han replicat. 

Baiget ha defensat que no cal desenvolupar un reglament quan la llei és "clara i explícita", en referència a la normativa catalana de pobresa energètica. Tot i això, i davant la gravetat del cas de Reus, Baiget ha anunciat que trucarà aquest dijous als responsables de Gas Natural i les plataformes socials per trobar una "solució definitiva" al problema i aconseguir, per tant, que l'elèctrica signi un conveni per bonificar o condonar els rebuts impagats.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha respost a Gas Natural que "tothom sap què ha passat" a Reus i per què i ha instat a reflexionar a "qui ha posat traves" per evitar un cas com aquest. Puigdemont ha afegit, a més, que no poden obligar les companyies a signar convenis i ha reivindicat que n'hi ha que no han posat inconvenients, com les d'aigua, mentre que d'altres sí que ho han fet. Puigdemont, però, diu que espera que a partir d'ara aquestes "se sentin més interpel·lades" a signar-los i ha defensat que la llei és "clara".