La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha qualificat d'"inaudit" que el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, continuï formant part del govern espanyol després de la multa que se li ha imposat per l'ús d'informació privilegiada.

El BOE publicava avui la decisió del Consell Nacional del Mercat de Valors (CNMV) de sancionar Borrell amb una multa de 30.000 euros per la venda fraudulenta d'accions d'Abengoa 

"En qualsevol país normal no hauria estat ministre. Demanem a Pedro Sanchez reflexió sobre quina mena de govern vol tenir", ha reclamat la consellera durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

D'altra banda, el Govern no s'ha donat per assaventat de la negativa de l'executiu de Pedro Sánchez a mantenir la cimera bilateral que li reclama aprofitant que el consell de ministres se celebrarà el 21 de desembre a Barcelona. La consellera ha assegurat que no han rebut resposta a la proposta que van enviar per escrit i ha insistit a apel·lar Pedro Sánchez "amb un punt escepticisme" a celebrar la trobada si és que té interés a mantenir el diàleg amb Catalunya davant del conflicte polític existent.