El govern belga ha prohibit viatjar fora del país a partir dimecres vinent, el dia 27, a causa de la Covid i això complica la campanya del president Carles Puigdemont, que encapçala la llista de Junts.

Anteriorment s'havia especulat que Puigdemont podria instal·lar-se a la Catalunya Nord durant la campanya per mantenir una relació més estreta amb el seu electorat, i amb la possibilitat de fer algun acte presencial, però aquesta possibilitat cada cop queda més lluny. 

La campanya de Puigdemont haurà de ser telemàtica, com la de les anteriors eleccions catalanes, convocades pel 155, o les eleccions europees.

El govern belga, que ha pres la mesura arran de l'increment de contagis que s'ha registrat al país, preveu mantenir la decisió de restringir els viatges, fins a l'1 de març. Només permetrà els viatges per raons familiars, mèdiques, professionals o urgents, segons ha reconegut la mateixa delegació del Govern davant la UE.

 Mentrestant, Junts ha anunciat avui que posa en marxa la maquinària del seu partit per a la celebració de les eleccions del 14 de febrer. Tot i assegurar que rere la incertesa del calendari electoral hi ha una operació d'Estat per impulsar la candidatura del ministre Salvador Illa, la portaveu del partit, Elsa Artadi, ha explicat que, aquest mateix cap de setmana, JxCat posarà en marxa la seva campanya.

"No especularem sobre la data electoral. Ens diuen 14 de febrer, no especularem", ha assegurat Artadi, que, tot i denunciar el paper que ha assumit el TSJC en la decisió del calendari electoral, ha assegurat que el seu partit està preparat per anar als comicis i així ho han assegurat des del primer dia.

La portaveu de Junts ha apel·lat a "acabar amb aquest serial" i amb la "farsa" sobre el debat legal. "Que la justícia espanyola en una nova imposició ha decidit 14-F? Doncs nosaltres sortim a guanyar", ha argumentat.

Artadi ha anunciat que aquest cap de setmana posaran en marxa la maquinària electoral amb una encartellada massiva dissabte i diumenge protagonitzada pels voluntaris del partit, on s'explicarà la manera de col·laborar en la campanya; s'impulsarà una crida massiva a votar per correu, amb un call center a disposició de totes aquelles persones que vulguin votar per correu, i l'activació dels mecanismes per finançar la cursa electoral amb préstecs dels simpatitzants. El partit es compromet a tornar aquests diners un cop rebi les subvencions corresponents als diputats que obtingui.

A més, Artadi ha instat a omplir les urnes de forma massiva de vots independentistes a les eleccions en cas que se celebrin el 14 de febrer davant "l'ofensiva i l'operació d'estat" que està en marxa i per demostrar que no mana el PSOE a Catalunya. "Cal plantar cara a l'Estat i demostrar que a Catalunya manen els catalans i no el PSOE. Hem de votar massivament el 14-F per desafiar l'operació d'estat i omplir les urnes de vots independentistes", ha sostingut.