Josu Erkoreka, portaveu del Govern Basc, ha criticat avui durament a Mariano Rajoy i a l'executiu espanyol per la seva gestió de la crisi provocada pel referèndum d'autodeterminació català. S'ha mostrat molt sorprés per la "croada" de l'Estat a la recerca de paperetes i urnes.  Ara bé, ha anunciat que l'executiu basc no deixarà de col·laborar amb el govern central per això, ja que seria "irresponsable". Ha afirmat que governar és "teixir relacions entre administracions" i ha assegurat que malgrat les tensions, el Govern català també manté els seus acords amb l'executiu de Rajoy.

Erkoreka considera que si bé els tràmits realitzats per aprovar les lleis de desconnexió "no han estat modèlics", "no quedava més remei" que fer-los així davant la intransigència del PP.

Malgrat tot, el Govern Basc ha volgut desmarcar-se clarament de la Generalitat. Erkoreka ha aclarit que Iñigo Urkullu "no és partidari de la ruptura", i que "el Govern Basc no ha aplaudit el procés" perquè "la seva aposta és una altra", tot i que mostra el seu "respecte, passi el que passi", per la decisió del poble català. Malgrat tot, també ha puntualitzat que hi ha molts dubtes sobre què passarà l'1 d'octubre.

 

Foto de portada: Josu Erkoreka. EFE.