El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat que de cap manera tornarà a haver-hi curses de braus a Catalunya i ha recordat que el Govern té competències sobre la capacitat de regulació i que “és molt fàcil evitar aquest espectacle”.

“El TC pot decidir el que vulgui però nosaltres ja vam decidir fa temps que no hi hauria toros a Catalunya. Estem parlant de quina mena de país volem... Això és inalterable per a nosaltres”, ha afirmat. “Desplegarem tots els mecanismes normatius per fer prevaldre la voluntat del poble de Catalunya expressada per aquest Parlament”, ha apuntat.   

Suport al Govern

Un viatge en el temps, un pas enrere i una estocada a la sobirania del Parlament. Així és com han interpretat tots els grups parlamentaris la decisió del TC d’anul·lar la prohibició de les curses de braus a Catalunya, a excepció de PP i C’s. Per tot això, amb matisos, la resta de grups han tancat files amb el Govern i han animat l’Executiu català a no fer ni un pas enrere i mantenir la prohibició de les curses de braus.

Des de la CUP, Mireia Boya ha estat molt il·lustrativa: “Estem farts que el TC toregi aquest país i de les estocades que la justícia polititzada espanyola fa sobre el Parlament i les decisions sobiranes d’aquesta casa”.

Ortènsia Grau (CSQP) ha animat al Govern a no acatar la sentència del TC i ha anunciat que estan disposats a elevar el cas a instàncies internacionals. “Ens sembla inadmissible aquesta sentència que eleva la tortura animal en ple segle XXI” i ha afegit que “és un atemptat democràtic que una llei, que a més deriva d’una iniciativa legislativa popular, hagi estat tombada”.  

Més moderat, el diputat del PSC, Jordi Terrades, ha lamentat el sentit de la sentència perquè “aquest debat és un debat superat a Catalunya” i ha dit que els socialistes catalans "acompanyaran" el Govern en la recerca de "vies legals" per "impedir" que les curses de braus tornin a Catalunya.

Satisfacció entre PP i C’s

Per la seva banda, el coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, considera que la sentència del TC és una bufetada política contra l'independentisme i ha assegurat estar satisfet: "És un cop molt important a la voluntat dels independentistes d'intentar castigar i eliminar del carrer i la societat catalana qualsevol aspecte que pugui relacionar cultura o tradició espanyola a Catalunya".

En aquest sentit, des de C's, Fernando de Páramo, ha apuntat que la sentència evidencia que el Parlament no és competent per legislar sobre aquesta matèria.