Mobilització en favor del projecte del Hard Rock. La Cambra de Comerç de Tarragona ha impulsat un manifest per donar suport al Hard Rock que ha estat signat per una quarantena de cambres, administracions públiques i agents econòmics del territori. El text exigeix al Govern que "acceleri els tràmits administratius per a l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic" la reordenació de l'àmbit del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou per implantar el complex d'oci i turisme. Els alcaldes de Vila-seca, Pere Segura, i de Salou, Pere Granados, han coincidit a reclamar al Govern que fixi una data per aprovar el pla director. 

El manifest impulsat per la Cambra de Tarragona ja ha rebut el suport d'una quarantena d'administracions locals com ara l'Ajuntament de Reus o el de Cambrils i també de la Diputació de Tarragona. A més a més, l'han signat actors econòmics i socials com Pimec, l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), el Port de Tarragona o la Universitat Rovira Virgili, entre d'altres. A l'acte de presentació del manifest no hi ha assistit cap representant del Govern ni de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona.

Hard Rock, "projecte estratègic"

El text exigeix al Govern l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic per desbloquejar el complex turístic i ressalta que el Hard Rock "és un projecte estratègic per al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, que comportarà una important inversió i la generació de molts llocs de treball". El macrocomplex d'oci garantirà "la continuïtat d'un model econòmic d'èxit basat en la modernització constant del sector turístic", segons el manifest que ha estat llegit per la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé.

Molt contundents han estat els alcaldes Vila-seca i de Salou, que han demanat al Govern que posi una data per aprovar definitivament el pla director. Pere Segura ha recordat que l'Ajuntament de Vila-seca també va fer al·legacions al projecte, però ha insistit a fixar "un horitzó raonable", ja que "d'inversions milionàries com aquestes", el país "no en va sobrant". A parer seu es tracta d'un projecte "prioritari" pel territori. Més bel·ligerant ha estat l'alcalde de Salou, Pere Granados, que ha carregat contra ERC, acusant-los de fer "política sectària". "Ja n'hi ha prou d'ambigüitats", ha exclamat. "Lamentem que aquí no estiguin els representants d'Esquerra Republicana perquè ells representen, no només al partit, sinó a tot el territori", ha afegit.

Informe desfavorable

El projecte del Hard Rock es troba actualment paralitzat després que un informe desfavorable del Departament d'Acció Climàtica sobre el nou pla director i el compliment dels requisits ambientals de la zona on s'ha d'ubicar el futur macrocomplex. Les reunions entre els promotors i el consorci estan aturades, Segura ha explicat que els promotors, "abans de continuar redactant el projecte, volen ser coneixedors d'aquests aspectes mediambientals per incorporar-los".

Aquest manifest arriba després que la Plataforma Aturem Hard Rock hagi publicat fa unes setmanes un manifest signat per una cinquantena de personalitats de la política, la cultura i la ciència que rebutgen el projecte i demanen aturar-lo.