El líder del PSC, Salvador Illa, ha advertit aquest dijous al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que la negociació dels pressupostos “està al principi del principi”, serà “exigent” i si s’arriba a un acord, serà “de negociació i no d’adhesió”. Una de les "condicions prèvies" per arribar a un acord és desbloquejar el projecte del Hard Rock a Tarragona. En una entrevista a TV3, Illa ha revelat que els darrers dies va reunir-se en privat amb Aragonès i que en aquesta trobada li va traslladar la “voluntat inequívoca” del PSC per “arribar a un acord”. Illa també ha advertit que vol fer una negociació de tu a tu perquè considera que té la mateixa força parlamentària que el partit al Govern.

Els socialistes han tingut aquest dijous una nova reunió de caràcter tècnic amb el Govern, però els resultats no han acabat de satisfer el líder de l’oposició, si bé han creat sis grups de treball per àrees. “La reunió hauria hagut d’anar millor”, ha dit Illa, abans de reclamar que cal “fixar un mètode de treball adequat” per negociar, “respectuós en procediments i persones”. Després de la trobada d’avui la negociació es manté encallada: “No ha servit per incrementar la confiança entre els equips negociadors”.

Illa sosté que no pot tenir "excessiva confiança" en ERC

Illa ha reiterat que el PSC té disposició a treballar i ha insistit en el fet que cal anar “pas a pas, fent les coses ben fetes”. El líder socialista, que en els darrers mesos ha fet oferiments constants a ERC, ha dirigit crítiques als republicans. “No puc tenir excessiva confiança en ERC”, ha etzibat, justificant la seva “prudència” per l’actitud “erràtica” del partit d’Oriol Junqueras i també per l’historial d’acords amb altres formacions, com Junts, la CUP i els comuns que s’han trencat o sembla que s’han incomplert.

“Només tenim un acord amb ERC, que és amb Pedro Sánchez, i un dels punts, que és el diàleg entre catalans, no s’ha complert, i jo vull tenir garanties que els acords als quals arribo es compleixen”, ha manifestat. Per a Illa, l’acord de pressupostos, si fructifica, haurà de ser el “pressupost del retrobament territorial, social i polític” i ha reivindicat que el Govern lideri el diàleg entre partits catalans.

Durant l’entrevista, Illa també ha explicat que en la reunió d’aquest dijous s’ha abordat com a “condició prèvia que volem que es compleixi” garantir la tramitació de “projectes molt rellevants per generar prosperitat a Catalunya” com és el Hard Rock, aturat perquè no s’ha fet la modificació del projecte urbanístic: “Volem saber què passa en aquests projectes, hem de ser un país seriós, és un projecte que ha creat expectatives al territori, el teixit del Camp de Tarragona ho demana i hi ha inversors disposats, hem de tenir un horitzó de calendari”.

D'altra banda, el cap de l'oposició s'ha referit també a la gestió del conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, a qui ha definit com "el conseller de la CUP". El socialista ha denunciat la "intervenció política" del conseller en el cos dels Mossos d'Esquadra. "Pensava que dimitiria perquè no fa les coses ben fetes", ha afegit.