El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha compromès aquest dijous a "valorar" l'impacte del tancament perimetral del Segrià (Lleida) i ha anunciat que hi haurà "ajudes directes" i un "pla de xoc" com el que hi va haver a conseqüència del confinament d'Òdena, a l'inici de la pandèmia.

Després de la reunió telemàtica que l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha mantingut avui amb Aragonès, la consellera d'Agricultura Teresa Jordà i diferents agents econòmics de la comarca, Pueyo ha explicat que el pla de xoc anirà destinat a pal·liar l'impacte global del confinament i la Covid-19.

Revertir l'impacte en l'economia de Lleida

Està previst que els imports d'aquests ajuts es concretin en les pròximes setmanes, ja que se seguiran mantenint trobades telemàtiques en les quals els agents socials i econòmics afectats donaran a conèixer les anàlisis que vagin realitzant.

Alberg Lleida coronavirus ACN

Hostal de Lleida tancat per un brot de coronavirus. / ACN

En la primera trobada telemàtica, els representants socials de la comarca del Segrià ja han transmès a Aragonès "l'impacte negatiu" que està tenint el confinament de la comarca sobre la "musculatura econòmica, comercial, laboral i industrial de Lleida".

Frustració i por al futur

Durant la reunió també han analitzat la situació "anímica" de la població, caracteritzada a hores d'ara, segons Pueyo, per la "indignació, la frustració i la por al futur". "La por, el desconeixement i els tòpics planen sobre nosaltres. Hem patit el fet de ser el primer territori de Catalunya en el qual s'ha produït un rebrot", ha dit l'alcalde lleidatà.

Per això, des de l'ajuntament assumeixen que "caldrà fer un gran esforç per recuperar i enlairar aquesta imatge de marca", que té a veure amb la capacitat d'atracció turística, com a ciutat universitària i de producció d'aliments.

lleida emergencies acn

Una de les carpes d'emergències a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. / AC

La campanya de la fruita ha estat un altre dels temes rellevants tractats en la reunió i, en aquest sentit, els participants han coincidit en la necessitat de començar a planificar a partir del setembre la nova campanya agrària, ja que la gestió s'ha vist complicada aquest any a causa de la Covid-19.