El president andalús, Juan Manuel Moreno, ha anunciat que el seu govern ―compartit amb Cs i amb el suport de Vox― reobrirà una delegació a Barcelona "per donar suport a la comunitat andalusa a Catalunya en aquests moments tan difícils". L'autonomia ja havia tingut una seu a Barcelona fins al 2012, quan el govern socialista la va eliminar amb l'arribada de la crisi econòmica i després de moltes crítiques des del PP, que assegurava que era un "malbaratament" de diners.

Segons recull Eldiario.es, Moreno (PP) ha presentat ara la iniciativa com una manera d'estar "més presents que mai a Catalunya" davant la suposada "complicada situació" que encaren els andalusos que hi viuen. L'objectiu de la seu, però, no es limita al suport als ciutadans, sinó que vol captar inversions per a Andalusia aprofitant la "difícil situació creada per l'independentisme en aquesta comunitat". "Obrim la porta als empresaris catalans que vulguin invertir a la nostra comunitat", ha dit.

La iniciativa ja està rebent les primeres crítiques. La portaveu adjunta del grup parlamentari d'Adelante Andalusia, Ángela Aguilera, ha acusat al president andalús de "confrontar políticament" amb Catalunya. "No ha pensat en els immigrants que han anat a Catalunya i a altres punts d'Espanya i Europa. Només ha pensat a obrir la porta a empresaris catalans per confrontar políticament amb el poble català", ha subratllat.