El el vicepresident, Pere Aragonès; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i la consellera de Salut, Alba Vergés, s'han reunit aquest dilluns amb el  secretari general de l'UGT, Camil Ros, el de CCOO, Javier Pacheco, i els presidents de Foment del Treball, Josep Sànchez Llibre, i de Pimec, Josep Gonzàlez, per analitzar la implementació de noves mesures per combatre la Covid-19, com el teletreball. 

Aquesta trobada és dur a terme després que ahir el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va indicar en una entrevista radiofònica la necessitat que les empreses apostin pel teletreball, com a mínim, durant els pròxims quinze dies per controlar l'increment de casos de coronavirus.

El Govern, que feia pública la petició als ciutadans d'un esforç per a no relaxar les mesures, té previst aprovar noves restriccions aquest dijous per a ser implementades divendres.

Reunions setmanals

"A la trobada s’ha analitzat la situació actual de la Covid-19 i s’ha exposat la necessitat de tirar endavant mesures pel control de la pandèmia", ha especificat el Govern en un comunicat. 

En el marc de la trobada també s'ha acordat convocar per avui dimarts reunions del Consell de Relacions Laborals i de la Comissió de Seguiment del Diàleg Social per avançar en la concreció de les mesures. Així mateix, es convocarà una reunió ordinària del Consell del Diàleg Social.

A més, també s'ha establert que el Govern i els agents socials es reuniran un cop a la setmana per avaluar el seguiment de les mesures. 

Classes virtuals

Argimon també va demanar ahir a les universitats que en aquesta quinzena reduïssin les classes presencials per potenciar les virtuals. En aquest sentit, el Consell Interuniversitari de Catalunya, el Govern i les dotze universitats catalanes han acordat avui que les classes teòriques es realitzaran telemàticament, mentre que les pràctiques i la investigació s'efectuaran presencialment. 

Ara bé, els alumnes no ho veuen amb bons ulls. Precisament, avui també Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han criticat que l'Executiu hagi fet aquest reclam de "manera unilateral”, sense haver preguntat ni els rectors ni la dels alumnes. A més, han defensat que no existeixen “evidències empíriques” que el focus de contagi es produeixi a les aules. 

Amb aquestes mesures es vol frenar el risc de rebrot a Catalunya que segueix incrementant-se dia rere dia. Al detall, aquest diumenge se situava en el 289,56, mentre que aquesta xifra ha traspassat la barrera dels 300 punts aquest dilluns quan ha arribat al 311,00.