El Govern ha presentat aquest dimarts les al·legacions al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per mantenir les restriccions sobre l'oci nocturn. L'executiu excusa motius epidemiològics per mantenir tancat l'oci nocturn i assegura que no contempla la reobertura del sector a curt termini.

La portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, ha defensat que "no es contempla l'obertura immediata de l'oci nocturn ni tampoc cap pas endavant que es pugui mostrar precipitat". A més, també ha recordat que hi ha prop de 400 hospitalitzats a les UCI i ha demanat "molta prudència" i "poca precipitació".

Evitar contagis

Plaja assegura que seria un error reobrir l'oci nocturn, i va en la mateixa línia que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ja va descartar aquest dilluns reobrir l'oci nocturn en una entrevista a TV3. Aragonès va assegurar que no es pot reobrir l'oci nocturn per "evitar un repunt de contagis" i va afirmar que "de moment" no contempla demanar el passaport Covid per accedir a bars, local d'oci o comerços.

El Govern defensa que l'oci segueixi tancat a partir de les 00.30h, després que el tribunal va donar divendres dos dies hàbils a la Generalitat per explicar els motius de les restriccions sobre la restauració i l'oci nocturn. El president argumenta que, quan s'ha obert l'oci en les altres onades, hi ha hagut un augment de contagis.

La patronal emprenyada

La patronal catalana de l'oci nocturn Fecasarm ha criticat les paraules d'Aragonès i la decisió del Govern. Ha qualificat les seves paraules de "desafortunades", ja que, al seu entendre, assenyala al sector per l'augment de contagis de la cinquena onada.

La patronal recorda, a més, que la reobertura del sector està sub iudice i que, per tant, l'última paraula la té el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que ha de resoldre les mesures cautelars sol·licitades.

Ajuntaments i Mossos a favor de la reobertura

Alguns Ajuntaments com Vila-Seca, Salou, Sitges o Barcelona han demanat al Govern la reobertura de l'oci nocturn per evitar els 'botellons' descontrolats i violents que s'han pogut veure als carrers de diferents ciutats de Catalunya. Un exemple són les imatges que s'han vist els carrers de Sants durant la Festa Major.

A més, Mossos d'Esquadra i alguns cossos de policies locals també es posicionen en la mateixa línia d'alguns Ajuntaments, i demana la reobertura del sector per evitar 'botellons' multitudinaris al carrer i a la platja. Els sindicats dels Mossos ja ha demanat més mitjans per combatre l'incivisme.

 

Imatge principal: Reunió de Govern / Ruben Moreno.