El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha confirmat que serà a l’octubre quan la Generalitat i els Ajuntaments presentaran plegats un contenciós administratiu contra Adif a l'Audiència Nacional.

El front català demanarà a l’Audiència Nacional que insti Adif a complir els compromisos d'inversió compromesos per garantir el correcte estat de la infraestructura ferroviària a Catalunya. Així ho ha detallat Rull en una entrevista a Rac1.

“És lamentable que haguem de recórrer als tribunals però és l’única via per poder interpel·lar Adif”, ha afirmat el conseller que ha reconegut que el canal de comunicació amb el gestor de les infraestructures espanyol és inexistent.

Pla de Transferència

El conseller ha tornat a reclamar la transferència total de la gestió ferroviària i ha recordat que la Generalitat ha presentat un pla de transferència que consta de tres fases.

En un primer moment, es transferiria la titularitat i gestió de les vies que ofereixen serveis interns a Catalunya (regionals i rodalies).

Més endavant, es transferirien les vies d’ample ibèric que circulen per diverses comunitats autònomes.

Finalment, les vies d’ample internacional.  

Aliança entre territoris

Rull ha explicat que el Govern manté contactes amb altres administracions autonòmiques, com el País Valencià, per canalitzar reivindicacions comunes. Tot i així, no totes les comunitats autònomes tenen les transferències de rodalies transferides. Per exemple, el País Valencià.  

Enèsima incidència

Aquest dissabte els usuaris de Renfe a Catalunya van patir l'enèsima incidència d'un servei deficitari. 

Un tren regional de Renfe procedent de l'estació de França de Barcelona en direcció l'Aldea es va avariar poc després de les onze del matí, quedant aturat entre l'estació de Calafell i Sant Vicenç de Calders. La incidència va afectar uns 900 passatgers.