El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha respost el president del Partit Popular català, Xavier García Albiol, després que aquest hagi acusat el govern de Junts pel Sí de pagar per l'entrevista d'ahir amb l'expresident dels Estats Units, Jimmy Carter. A través del seu compte de Twitter, Puigdemont denuncia que s'ha assenyalat -falsament- la Generalitat per pagar corresponsals estrangers, per Harvard i ara també al Carter Center, on es va reunir amb l'exlíder nord-americà. "No tenen vergonya?", es qüestiona el president. 

Aquest, però, no ha estat l'únic dard de Puigdemont al Partit Popular. Després que el negociador de l'entrevista hagi desmentit Albiol, el cap de l'executiu català ha titllat d'"indecència" que el partit que governa a Espanya ataqui la reputació d'una prestigiosa institució com el Carter Center. "És la PPostveritat", ha rematat.

El Govern també desmenteix Albiol

El secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, Albert Royo, ha indicat en declaracions a El Nacional que les afirmacions d'Albiol són una falsedat, i l'ha acusat de difamar sense proves.

Per la seva banda, el director general de Comunicació de la Generalitat, Jaume Clotet, ha afirmat en un tuit que l'afirmació és "absolutament falsa i un intent barroer del PP de deslegitimar un èxit polític del Govern".

 

García Albiol havia afirmat avui que té “constància que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha hagut de pagar per reunir-se amb l’expresident nord-americà, Jimmy Carter”, en referència a la trobada que tots dos van mantenir divendres. Així ho ha manifestat qualificant aquest segon viatge als Estats Units en una setmana d’“extravagància”. “Tot plegat posa en evidència fins a quin punt d’absurd i de ridícul han arribat Puigdemont i el Govern de la Generalitat”, ha afegit. 

Les paraules d'Albiol han causat un fort malestar al Govern.