El Govern ha carregat contra l'Audiència de Barcelona, que ahir va confirmar el processament de 29 alts càrrecs de la Generalitat per la seva participació en el referèndum de l'1-O, i l'ha acusat de voler reproduir el judici que es va fer al Tribunal Suprem el 2019 contra els líders del procés. 

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha recordat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, que aquest cas afecta persones que estan sent investigades des del febrer del 2017. "Més de quatre anys investigats per aquest tema i esperant aquest judici. És un retard inacceptable", ha denunciat tot considerant que aquest retard indica el menyspreu des dels estaments judicials cap a les persones que s'hi han vist afectades. 

Reclama l'arxiu del cas

Budó ha subratllat que els líders del procés ja van ser jutjats i condemnats en un judici al Tribunal Suprem el 2019 i actualment compleixen penes de preso, per la qual cosa ha retret que sembla que des de l'Audiència "es vulgui reproduir aquell judici que ja es va dur a terme".

A parer del Govern, resulta improcedent aquesta repetició d'uns fets ja jutjats per Tribunal Suprem per la qual cosa ha demanat l'arxiu del cas.

L'Audiència de Barcelona va confirmar ahir el processament de 29 alts càrrecs del Govern de la Generalitat per la seva participació en els preparatius del referèndum de l'1-O. Se'ls imputen càrrecs de malversació, desobediència, falsedat documental i prevaricació.

L'Audiència va ratificar així mateix l'arxivament de la causa contra 19 persones més que també havien estat imputades.

 

A la imatge principal, el secretari de Comunicació del Govern, Antoni Molons, després de declarar a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia a Barcelona / Efe