El Govern ha arribat a un acord amb l'Estat per la retirada parcial del recurs contra les lleis catalanes d'habitatge. Així ho ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que s'ha mostrat satisfet amb l'acord. El conseller ha qualificat les lleis catalanes de "justícia social" i ha assegurat que la retirada parcial del recurs donarà "molt marge" a la Generalitat per "evitar desnonaments".

En declaracions a la premsa des del Parlament, Calvet ha assegurat que el desistiment del recurs -que hauria d'arribar abans del 15 de novembre-, permetrà a la Generalitat: la mediació en casos de desnonament, que sigui obligatori el reallotjament per part dels grans tenidors amb un lloguer social i que es pugui expropiar els edificis buits durant més de dos anys als grans tenidors. 

Tot i això, també ha lamentat que el govern de Perdo Sánchez mantingui una part del recurs. Concretament, es mantindrà el recurs d'inconstitucionalitat en la part relativa a les subrogacions amb hipoteques i les addicions en pagament, perquè consideren que és competència de l'Estat. 

El conseller ha reconegut que haguessin volgut que es retirés la totalitat del recurs,  tal com Sánchez s'havia compromés, però ha defensat que el Govern no tocarà ni una coma de la llei i s'ha mostrat confiat que "el TC ens doni la raó"

L'acord s'ha d'aprovar ara a la subcomissió bilateral i es publicarà en els diaris oficials de la Generalitat i del govern espanyol (el DOGC i el BOE). Posteriorment s'haurà de portar al Consell de Ministres perquè hi doni llum verda. Tot i això, Calvet ha explicat que es farà de "forma ràpida i efectiva" i que es el desistiment del govern espanyol, l'últim pas per poder recuperar les lleis, es farà abans que acabi la primera quinzena de novembre.