Gorka Knörr serà el nou delegat de la Generalitat a Madrid. L'expvicepresident del parlament basc serà nomenat avui pel Consell Executiu del Govern, segons ha pogut saber ElNacional.cat. El càrrec estava vacant des que Ferran Mascarell va deixar-lo per anar a la llista de Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona. 

Knörr, que també va ser eurodiputat, va ocupar el cinquè lloc a la llista de JxCat per a les eleccions europees, que encapçalava el president a l'exili Carles Puigdemont. 

Knörr, polític basc nascut a Tarragona, va arribar a l'Eurocambra el 1999 per Eusko Alkartasuna, que es presentava dins de la coalició Europea dels Pobles, també integrada pel PNB, ERC i Unió Mallorquina. Va deixar el seu escó a Brussel·les el 2001, quan va ser escollit diputat a les eleccions autonòmiques del País Basc del mateix any per la coalició PNB-EA. Knörr va ser secretari general d'EA entre els anys 1999 i 2003. 

Des del juny del 2012 al gener del 2013, Knörr va ser director de l'Institut Català de les Empreses Culturals. En els gairebé set mesos que va estar al capdavant de la institució va treballar en diversos camps de les indústries culturals, molt especialment en l'audiovisual. Entre d'altres, va definir i acordar les noves bases per les convocatòries d'ajuts al cinema, i va posar en marxa el Cluster de l'Audiovisual.

Gorka Knörr va ser jutjat i condemnat pel Tribunal Suprem a dos anys d'inhabilitació per no haver dissolt el grup Sozialista Abertzaleak després de la il·legalització de Batasuna. El Tribunal Europeu dels Drets Humans, però, el va absoldre nou anys després, considerant que s'havia vulnerat la seva defensa en ser condemnat sense haver estat escoltat en una vista pública.