El diputat no adscrit Germà Gordó ha considerat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "es va equivocar" amb el cessament de Jordi Baiget com a conseller d'Empresa per les seves declaracions sobre el referèndum. El diputat, que ha fet la seva primera roda de premsa al Parlament com a no adscrit després de deixar el PDeCAT, ha defensat que Baiget ha estat un "molt bon conseller, una persona de seny, treballadora i equilibrada" i ha considerat "excessiu" que se'l cessi per expressar la seva opinió "des de la llibertat d'expressió". D'altra banda ha expressat el seu compromís amb l'1-O i ha dit que farà una crida a la participació, recordant que la plataforma que lidera –Nova Covergència– aposta per un estat independent.

Gordó ha afegit que hi ha "més gent" dins del PDeCAT que opina com Baiget però ha constatat que "s'acaben imposant les majories" perquè és un partit democràtic. "De la mateixa manera que crec que no es pot censurar ningú per donar la seva opinió, s'han d'acceptar les majories i al PDeCAT són els que són i estan expressades per la seva coordinadora i el president", ha declarat. El diputat ha fet una crida "a no perdre l'esperit de llibertat d'opinió" i a "escoltar" la gent. 

El parlamentari ha assegurat que ha expressat la seva opinió en ser requerit pels periodistes però que no té intenció d'intervenir aquest dimecres al ple quan Puigdemont compareixerà per explicar els canvis en el Govern arran del cessament de Baiget. 

Diàleg amb l'Estat

Paral·lelament, ha defensat però que s'ha de mantenir el diàleg amb l'Estat "fins el darrer dia, la darrera hora el darrer minut i el darrer segon". "El diàleg és bàsic i benvingudes siguin totes les iniciatives, siguin de qui siguin, perquè el diàleg es pugui produir", ha expressat.