L'exconseller Germà Gordó ha decidit plantar cara al PDeCAT i a la seva coordinadora, Marta Pascal. Gordó s'ha reunit aquesta tarda amb membres de la seva plataforma, Nova Convergència, i han anunciat l'aposta per continuar al Parlament, abandonar el partit i passar al grup mixt, tot i que, de moment, no han pres cap decisió definitiva. La marxa de Gordó del Parlament, un cop el TSJC li ha obert una investigació arran el cas 3%, li comportaria la pèrdua del seu aforament.

El grup de Gordó ha fet públic el seu posicionament a través de Twitter. Fonts presents a la reunió que la plataforma ha mantingut aquesta tarda asseguren que alguns dels assistents han deixat clara la voluntat d'abandonar el partit davant d'aquest episodi, però que la decisió sobre la continuïtat de Gordó al Parlament i el seu pas al grup mixt no es prendrà fins a la setmana vinent, "amb el cap fred". Amb tot, asseguren que l'exconseller s'inclina clarament per aquesta opció.

La valoració de Nova Convergència es mostra especialment crítica amb el parer de Pascal que ha demanat a Gordó, en una conversa telefònica però també a través de les xarxes, que plegui. La coordinadora ha reclamat la renúncia del diputat després que el partit havia fet pública una nota en què s'apel·lava a la presumpció d'innocència i s'anunciava que l'exconseller renunciaria a la comissió de Justícia però es mantindria al Parlament.

La pressió a Gordó perquè dimiteixi arriba ja des de pràcticament totes les formacions que integren JxSí que subratllen el perjudici que representa per al procés la continuïtat de l'exconseller, un cop el TSJC ha obert una investigació contra ell arran el cas 3%.