El sector proper a Germà Gordó, Nova Convergència, té ja una candidatura a punt per concórrer a les primàries del Partit Demòcrata Català però es mostra disposat a negociar una proposta conjunta amb altres famílies de l'antiga CDC.

El dia 23 el nou Partit Demòcrata celebrarà un congrés en forma de primàries per escollir la nova comissió executiva -amb els 12 membres, inclòs coordinador general- i el ticket per a la presidència.

Si per a la presidència el tàndem Mas-Munté apareix, de moment, sense contestació, la comissió executiva es perfila més complicada. Fins ara, Germà Gordó i Jordi Turull són els dos dirigents que han mostrat disposició a optar, tot i que no es descarten altres llistes.

Després de debatre ahir al vespre què fer un cop havia conclós el congrés de fundació del nou partit, el sector Gordó ha decidit tirar endavant la proposta, tot subratllant la disposició a buscar acords amb altres famílies del partit.

De moment, però, Gordó ja té preparada la seva candidatura. Precisament aquest matí ha anunciat la incorporació de la presidenta de Càrites, Carme Bordonès.

Amb ells figuren en la proposta inicial representants del territori però també de les diferents sensibilitats del partit com Sílvia Requena -que va participar en les primàries a la candidatura de les generals del 26J i que és una de les portaveus de Generació Llibertat-, l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, l’alcalde de Mora d’Ebre, Joan Pinyol, el president de CDC a la Catalunya Nord, Jordi Vera, el tinent d’alcalde de Terrassa Miquel Samper -proper a Josep Rull-, la vicepresidenta de la diputació de Lleida, Rosa Pujol, Marta Canales -Franja-, Jordi Miró -Penedès-, així com l’expresident del consell nacional de la JNC Oriol Martín.

La candidatura de Gordó, per a la qual asseguren tenir també membres suplents preparats, no incorpora la distribució de funcions per tal de deixar clara la disposició a negociar amb la resta de sensibilitats del nou partit.