Google Maps ha tornat a fer de les seves. Segons s'ha pogut veure durant tot el dia al cercador, el Parlament de Catalunya està tancat. A més, l'han rebatejat com a  "monumento a la unidad de España", la qual cosa han acompanyat del típic símbol de museu que surt a l'aplicació. 

Només calia cercar la cambra catalana a l'eina del servei de cartografia gratuït del cercador i, ja a primera vista, s'hi podia veure com assenyalaven el Parlament i hi posava que està "tancat permanentment" quan la setmana que ve s'ha de constituir la Cambra i, a més, hi ha activitat.

Ara bé. Si es clica damunt de "Monumento a la unidad de España", tot i que sí que es podia veure a la imatge que hi continua posant "tancat", a la llegenda s'hi podia llegir clarament com hi diu que està "obert 24 hores".

La cosa, però, no acabava aquí. Si encara es feia més zoom, l'aplicació assenyalava la porta de la cambra catalana com a "Club de la comedia" amb el logotip típic que surt al Google Maps quan es cerca, per exemple, un teatre. 

El Parlament, però, no és l'única víctima d'aquests suposats hackers. La plaça Sant Jaume, que allotja tant el Palau de la Generalitat com l'Ajuntament de Barcelona també ha estat rebatejada d'aquesta manera, això sí, amb un petit canvi: no és "Monumento a la unidad de España", sinó "Monumento por la unidad de los españoles".

Aquesta no és la primera vegada que passa una cosa similiar. Ja a l'octubre, pocs dies després de la celebració del referèndum, Google Maps va rebatejar la plaça Espanya de Barcelona sota el nom 'plaça de l'1 d'Octubre'

I és que, de fet, és molt fàcil que qualsevol usuari pugui afegir un lloc nou al mapa. Només cal clicar al punt en què es desitja introduir un nou lloc o buscar la direcció concreta, escriure-hi el nom del nou lloc, la direcció i la categoria i enviar-ho. Una vegada enviat, donen les gràcies per "millorar Google Maps" i s'informa a l'usuari que rebrà un correu electrònic quan hagin revisat el suggeriment. 

Ara bé. El filtre ha de ser molt suau i poc contrastat perquè, ara mateix, ni el Parlament està tancat, ni és cap monument a la unitat d'Espanya. Perquè Google ho elimini, diversos usuaris hauran de reportar a la mateixa aplicació aquests errors i així ja ho estan demanant molts per Twitter perquè s'esborri com abans millor.

De moment, les crítiques no paren de caure contra Google.