L’advocat Gonzalo Boye preveu que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont torni a Catalunya abans d’acabar l’any. “Ni a Clara ni a Toni ni al president els atemoreix una detenció”, ha indicat en declaracions a RAC1. Pel que fa a la citació de Ponsatí a declarar davant del Suprem el 24 d’abril, ha indicat que l’exconsellera “no té cap intenció voluntàriament de comparèixer davant d’un jutge que no és el preestablert per llei”. Boye ha explicat que recorreran l’’habeas corpus’ al Tribunal Constitucional i també informaran de la situació al Tribunal General de la Unió Europea. Pel que fa a la detenció dels Mossos, ha opinat que “no s’ha de carregar les tintes” contra ells, perquè actuen per ordre judicial.

Boye ha explicat que la decisió de Ponsatí de tornar es va prendre fa unes setmanes i la data es va acordar tenint en compte les agendes dels dos. L’advocat ha constatat que els Mossos “entenien que estaven detenint una persona amb immunitat però estaven complint ordres”. Al seu parer, s’ha posat la policia catalana “en una tessitura molt complexa” i criticar-la seria “la via d’escapament fàcil”. “Creiem que la il·legalitat de la detenció sorgeix del Tribunal Suprem i a partir d’allà prendrem les accions legals oportunes”, ha indicat.

Sorpresa als jutjats en veure arribar Clara Ponsatí

Segons ell, tothom estava “desconcertat” a la Ciutat de la Justícia, perquè un jutjat de guàrdia “no espera que li arribi una eurodiputada amb immunitat detinguda”. Ha explicat que el Suprem va trigar molt a enviar la documentació. Pel que fa a la seva compareixença del 24 d’abril, ha apuntat que encara queda un mes però ella no té cap intenció d’anar-hi. En aquest escenari, ha advertit que la seva detenció tornaria a ser “il·legal”.

Ponsatí viatja a l'Eurocambra

L'exconsellera i eurodiputada Ponsatí ha viatjat cap a Brussel·les aquest dimecres. Ponsatí ha anat a l'aeroport del Prat a primera hora del matí per dirigir-se al ple de l'Eurocambra. El seu company d'exili Toni Comín ha explicat a TV3 que esperen alguna manifestació de suport a favor de l'exconsellera al ple de l'Eurocambra d'aquest dimecres a la tarda i que, sobretot, esperen una resposta de la presidenta de l'òrgan, Roberta Metsola. Comín ha relatat que feia temps que Ponsatí tenia clar que volia tornar i ha afegit que ell li va recomanar que "no reconegui la competència d'un tribunal que no és competent per jutjar-la". "No reconeixem la imparcialitat del jutge Llarena". En la mateixa línia ha lamentat "no poder fer la mateixa recomanació a Meritxell Serret", que quan va tornar de l'exili sí que va passar pel Tribunal Suprem. Comín ha afegit que es va assabentar del retorn de Serret a través dels mitjans.