L'advocat Gonzalo Boye ha manifestat al programa Tot es mou de TV3, que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena "està quedant en evidència" pel que està succeint en relació a la seva instrucció en la causa del procés, i la seva acusació de rebel·lió que no és acceptada a Europa.

Boye ha fet la valoració després de transcendir que Llarena va manipular el número d'identificació de la causa del procés independentista, segons ha informat Diario 16, cosa que segons l'exjutge Elpidio José Silva podria ser "per amagar l'incompliment de normes de repartiment" de les causes entre els diversos magistrats, i provocar que recaigués en Llarena.

Boye ha ironitzat que Llarena ha patit múltiples revessos en el cas dels polítics catalans, tot i que a Madrid "es deia que era un gran estratega, com per exemple quan va retirar l'euroodre contra Puigdemont a Alemanya", després que la justícia d'aquest país no va acceptar l'acusació de rebel·lió. "Jo el que he vist aquest any no ho havia vist mai, i permetin que discrepi de la professionalitat de moltes de les seves resolucions", ha exclamat Boye. "Sempre que l'hem contrastat en un sistema democràtic ha quedat en evidència", ha insistit.