L'advocat del president Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, no té cap dubte que aquest, si és elegit eurodiputat, tindrà immunitat des del mateix moment en què sigui elegit. I afirma que ell recomanaria al president que tornés a l'Estat espanyol a recollir l'acta, tot i que no descarta que la justícia espanyola decideixi el seu arrest, en vulneració flagrant de la legislació europea. "Aquestes coses passen a Espanya", ha assegurat.  Aquestes declaracions les ha realitzat l'advocat en una entrevista al Via Lliure de RAC1.

Demanda contra Llarena i contra Espanya

Boye també ha aclarit alguns aspectes de la demanda contra Pablo Llarena interposada per Puigdemont a Bèlgica, que es va ampliar a l'Estat espanyol aquest dimecres. L'advocat del president exiliat dubta que Llarena tingui immunitat, com ell afirma: "Ha dit moltes coses i no se n'ha acomplert cap", ironitza. I ha afegit que n'està segur que la justícia belga es veurà obligada a acudir als tribunals europeus, per veure si l'actuació d'Espanya és compatible amb els principis fonamentals del dret de la UE.

Manca d'imparcialitat

Gonzalo Boye també ha opinat sobre el judici al procés que se celebra al Suprem. Ha criticat durament l'actitud del jutge Marchena, i l'ha acusat de vulnerar el dret de defensa, per exemple, amb la restricció a la projecció de vídeos per part de les defenses. Ha afegit que Marchena ha pres partit obertament per una de les parts, com en el cas de la declaració del major Trapero. Per això li sembla molt encertada i "necessària" la queixa formal dels advocats dels processats, i assegura que a la llarga aquest procediment tindrà recorregut legal. També ha criticat a la Junta Electoral Central per ordenar la retirada de llaços grocs i estelades. Ha afirmat que "recordar que hi ha líders polítics en presó no és campanya partidista, sinó reivindicació dels drets humans", i ha afegit que "A Madrid hi ha banderes espanyoles per arreu, i ningú ha dit res".