L'eurodiputat del Partit Popular Esteban González Pons ha carregat aquest dilluns contra el ministre d'Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, a qui ha titllat de "chavista" per situar-se de part del "tirà" Nicolás Maduro. "Per això no el conviden els demòcrates de Veneçuela", ha advertit. González Pons ha censurat així la negativa del cap de la diplomàcia espanyola a prendre represàlies contra Caracas per no permetre diumenge l'entrada al país d'un grup d'eurodiputats del Partit Popular Europeu convidats pel president "encarregat" Juan Guaidó.

"Frustració o ignorància? Borrell no sap que una invitació oficial de Juan Guaidó és viatge oficial. Oblida que Espanya ha reconegut Guaidó. Prefereix protegir a Maduro que a ciutadans espanyols, està de part del tirà. Per això a ell no el conviden els demòcrates de Veneçuela", ha subratllat en un missatge publicat en el seu compte personal de Twitter.

En una roda de premsa a Brussel·les, Borrell ha subratllat que "naturalment" Espanya condemna el veto als parlamentaris 'populars' i ha recordat que des del seu Ministeri s'han fet gestions per provar de "facilitar" la seva entrada al país, però ha volgut deixar clar que no viatjaven en nom d'una institució europea, sinó que es representaven "a si mateixos".

No obstant això, l'eurodiputat espanyol ha censurat que el ministre d'Exteriors es cregui la versió del govern de Maduro, "que no reconeix", però no la de l'Assemblea Nacional veneçolana que presideix Guaidó, "a qui ha reconegut" com a president. "Aquesta esquizofrènia es diu hipocresia. El pròxim ministre d'exteriors d'Espanya serà demòcrata de cor i no chavista com mostra ser Borrell", ha postil·lat.

En aquesta mateixa línia, González-Pons ha emfatitzat que Espanya no mereix un ministre "que prefereix defensar Maduro que als qui ajuden el seu poble exhaust". "La negociació de Gibraltar el va agafar a Cuba, on ha enxampat a Borrell l'expulsió per Maduro de tres diputats espanyols convidats oficials de l'Assemblea de Veneçuela?", s'ha preguntat. L'eurodiputat del PP ha defensat que la delegació que va viatjar a Caracas anava convidada per l'Assemblea Nacional per a una entrevista amb el mateix Juan Guaidó. "No li passen bona informació o ja no s'assabenta? Em dóna que Borrell no vol que Maduro sigui derrotat per la democràcia. Facin-li arribar el paper", ha advertit.