El fitxatge de Josep Antoni Duran i Lleida per part de la CEOE ha despertat les ironies a les xarxes socials. Una de les piulades que ha comentat àcidament el fet ha estat escrita per l'ex presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que havia estat companya de Duran a Unió Democràtica de Catalunya.

Mentre De Gispert es va alinear amb el procés i es va passar a Demòcrates de Catalunya, Duran i Lleida es va tornar cada cop més crític amb el sobiranisme i va desvincular Unió Democràtica de Catalunya del procés. Obtindria a les eleccions autonòmiques de 2015 uns resultats irrisoris. Posteriorment, Unió Democràtica de Catalunya va veure's obligada a dissoldre's a causa dels deutes acumulats. Recentment, Duran i Lleida ha assegurat que s'ha integrat al grup catalanista moderat conservador Units per Avançar (un partit que el 21-D es presentarà a les eleccions aliat al PSC i que lidera la seva mà dreta, Ramon Espadaler). Però no ho ha fet com a dirigent, sinó com a militant de base.

De Gispert ha aprofitat una altra piulada per retreure a Duran i Lleida algunes de les declaracions realitzades fa alguns anys:

La CEOE ha fitxat a Duran i Lleida per coordinar els seus fòrums de diàleg internacionals. El líder democristià sempre ha tingut fama de tenir excel·lents relacions amb cercles empresarials i ja havia col·laborat anteriorment amb la CEOE de forma puntual.