El canvi de nom de la plaça de la Constitució de Girona que passarà a anomenar-se plaça de l’U d’Octubre s’oficialitzarà dissabte amb una festa ciutadana. Aquest matí, l’Ajuntament ha presentat les dues plaques que es posaran als laterals de la plaça i que porten inscrita la frase del filòsof Xavier Antich: “Només hi ha una cosa pitjor que l’oblit. No saber que s’oblida”.

Les plaques han estat presentades pels impulsors del canvi de nom, l’alcaldessa, Marta Madrenas, els portaveus d’ERC-MES i la CUP, representants de veïns de la plataforma Girona Vota i dels advocats voluntaris.

L’alcaldessa ha explicat en la roda de premsa de presentació que la voluntat és reivindicar la dignitat de l’actuació ciutadana l’1-O “contra l’opressió i la violència” i aconseguir que “aquesta plaça representi la llibertat” .

“Aquesta República s’ha de construir sobre valors com són la dignitat, la preservació dels drets humans, la preservació de les llibertats individuals i col·lectives. Aquest canvi de nom pot ser un bon fonament per la construcció d’aquesta ciutat republicana”, ha assegurat.