A Girona, els principals candidats, en aquest ordre, són Marta Madrenas (Junts per Catalunya), Joaquim Ayats (Esquerra), Lluc Salellas (Guanyem Girona), Sílvia Panque (PSC), Daniel Pamplona (Ciutadans) i Concepció Veray (Partit Popular). Abans d'analitzar els blocs específics, escolta el confidencial de tots ells contestant preguntes com: a què es dediquen a part de ser candidats, pactes impossibles, els grans problemes de la ciutat o què no ens podem perdre de Girona.

Habitatge

Girona té plens els 160 pisos destinats a casos de vulnerabilitat. En aquest punt, s'hi suma l'auge dels pisos turístics i el desequilibri entre barris. L'actual alcaldessa i candidata de Junts per Girona, Marta Madrenas, es mostra crítica amb aquells que no tenen un discurs constructiu. Els principals polítics reclamen un pla local d'habitatge amb cara i ulls. I Ciutadans aposta pel coliving, per compartir un espai de feina i residència.

Seguretat

Una nova subcomissaria, més efectius policials i instal·lació de càmeres de videovigilància. Madrenas vol tornar a guanyar les eleccions i ja s'ha avançat a noves propostes. Per Esquerra i PSC, això arriba tard i reclamen més efectius de la policia de barri. I el Partit Popular de Concepció Veray ha situat reduir la inseguretat com a l'objectiu principal del partit.

Civisme

Un bloc on entren propostes ben diferents: reduir els excrements dels gossos, comptar amb mediadors de nit per fer compatible el descans amb l'oci, introduir educadors de carrer o millorar l'ordenança de civisme. El Partit Popular relaciona civisme amb procés.

Atur

Girona ha registrat la millor dada d'atur el passat mes de març dels darrers 11 anys. El descens més significatiu va ser en serveis, amb 2.852 persones aturades menys. El debat que més es toca és la qualitat d'aquests contractes. I el candidat de Ciutadans lliga l'atur amb el procés.

Cultura

Més festivals: sí o no? El debat sobre com implementar la cultura a tots els barris i si s'han magnificat les propostes de festivals de tota mena és el més interessant.

Serveis públics

La reconversió de la incineradora, incrementar els punts de llum led, millorar el servei d'aigua i, per sobre de tot, com potenciar la neteja? La fins ara alcaldessa i candidata de Junts per Catalunya, Marta Madrenas, confia a tancar un nou contracte amb una partida a la qual el consistori destina 16 milions d'euros. Els socialistes aposten per incrementar les brigades.

Les frases dels candidats

Marta Madrenas (JxC): "Destinem 16 milions d'euros a la neteja i volem fer un nou contracte"

Joaquim Ayats (ERC): "Ens sembla molt preocupant destruir la policia de barri"

Lluc Salellas (Guanyem): "La mala gestió de l'aigua i la neteja es deu a la seva privatització"

Daniel Pamplona (Cs): "Volem recuperar per la cultura de Girona la Red de Juderías Caminos de Sefarad"

Concepció Veray (PP): "Qui primer ha de donar exemple de civisme és l'alcaldessa que col·loca llaços grocs que embruten"