L’empresari i exdirector general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, reclama un pacte de les administracions públiques a Barcelona per garantir que la ciutat estigui preparada per recuparer-se després de la pandèmia provocada pel coronavirus i perquè “en aquests moments transcendentals, els interessos de la ciutat prevalgui per sobre els interessos polítics”.

“Un pacte global entre totes les administracions públiques, i sobretot entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, perquè, quan es tracti de Barcelona, abandonin les seves (legítimes!) diferències i assegurin, des d’ara mateix els recursos necessaris perquè els motors de la ciutat continuïn intactes o amb més revolucions que mai”, reclama a través d’un article publicat a la seva revista econòmica The New Barcelona Post.

Al llarg del text, Giró subratlla que les grans ciutats són “el cor i el cervell dels països” i que Barcelona, malgrat el patiment que ha acumulat tots aquests mesos, manté “els actius i els tresors de la ciutat pràcticament intactes”, per la qual cosa, quan els efectes de la pandèmia passin “encara comptarà amb els motors que l’han feta una ciutat pionera i atractiva a ulls de tot el món”.

El Barça, "la nostra conselleria d'exteriors"

En aquest punt enumera la potència del turisme, de l’aeroport i les infraestructures portuàries, però també equipaments punters en el camp de la ciència com el supercomputador MareNostrum 5 i els Centres de Recerca de Catalunya, o el fet de disposar d'escoles de negocis capdavanteres al món com IESE i ESADE. Giró, el nom del qual s’ha vinculat a les properes eleccions de Barça, es refereix també al Club i la seva dimensió internacional que el situa, assegura, com “la nostra conselleria d’exteriors”. “És difícil pensar en un referent que doni més projecció i millor notorietat a Barcelona i a tota Catalunya”, rebla.

Per tot plegat, l’empresari reclama un acord per Barcelona, per preservar i potenciar tot allò que funciona, de manera que la ciutat es mantingui més forta i capdavantera, i “realment preparada per aprofitar els vents favorables i poder tornar a ser l’avantguarda del desenvolupament i del benestar del sud d’Europa”.