La secretaria de Difusió és sempre un dels punts calents del Govern i així ho ha pogut constatar aquest matí el conseller d'Economia, Jaume Giró, quan la interpel·lació del PSC sobre l'estructura de la seva conselleria s'ha centrat en el nomenament de Jofre Llombart per aquesta responsabilitat, aprovat dimarts a la reunió del Consell Executiu.

La diputada socialista ha interrogat Giró sobre la raó per la qual està al departament d'Economia la secretaria de Difusió, que entre d'altres qüestions controla la publicitat institucional del Govern; però també sobre els criteris pels quals s'hi ha designat Llombart com a responsable i per què ha estat un dels darrers nomenaments.

Professional neutre

Giró no ha amagat la sorpresa que l'enfoc de la interpel·lació tenint en compte la magnitud del departament. Ha explicat que buscava una persona professional i competent, que vingués de fora de la política, no hagués estat en altres governs, és a dir, que no fos "no un professional de la secretaria de Difusió" i no tingués cap tipus de condicionant polític.

En aquest sentit, ha explicat que Llombart no ha estat mai a cap govern o a cap partit i que fins ara era subdirector de l'emissora líder d'audiència a Catalunya, l'emissora privada RAC1, a més d'haver treballat a Catalunya Ràdio i a TV3, per la qual cosa l'ha descrit com un "professional, competent sense cap tipus de condicionant".

Millor que altres etapes

"Molt millor això que no com altres etapes, també amb tripartits i el partit socialista governant, amb gent de carnet o gent que ha viscut tota la seva vida al voltant del partit", ha reblat.

Giró ha argumentat que aquesta secretaria està a Economia, perquè així es va acordar ja en l'anterior executiu, i ha replicat a la qüestió de la diputada socialista demanant-li en quina conselleria l'ha incorporat el govern alternatiu de Salvador Illa.

Partits

L'explicació del conseller no ha satisfet la diputada que ha interpretat les paraules del conseller com un mensyteniment cap a la gent de partit i li ha recordat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, porta molts anys militant a ERC i abans va militar a les JERC. "Venir d'un partit no és negatiu", ha advertit.

Ha insistit que resulta estrany que "una persona d'un mitjà privat vingui a repartir recursos". En el cas del govern alternatiu ha explicat que està en mans directament de Salvador Illa.

En la contrarèplica, Giró ha subratllat que no tenia intenció de donar cap to negatiu o pejoratiu a la militància en els partits o la dedicació a la política -"l'exercici més important que pot fer un ciutadà", ha insistit-, però ha reiterat la necessitat de garantir la neutralitat del secretari de Difusió.

 

A la imatge principal, el conseller d'Economia, Jaume Giró, durant la interpel·lació al Parlament