Quan fa menys de 24 hores que ha arrencat la campanya electoral, Ciutadans ha posat sobre la taula una altra de les cartes que jugarà durant aquesta campanya: el discurs de classe.

El candidat al Congrés per Barcelona, Joan Carles Girauta, ha visitat el barri de Sant Ildefons, a Cornellà. El partit ha habilitat una petita zona de míting que ha aplegat poc més d’un centenar de persones, de classe treballadora, la majoria veïns del barri i alguns militants.

Davant d’aquesta audiència, Girauta ha reivindicat “el reformisme radical” de Ciutadans per combatre aquelles polítiques “d’advocats de l’Estat” que han acabat amb l’ascensor social que, segons el candidat, “és un dels principals problemes d’Espanya”.

"Entre aquells que ara van de moderns amb el merengue i els dels referèndums a la brava, hi ha un espai que és el nostre", ha exclamat Girauta. 

Feu socialista

A les passades eleccions generals, Ciutadans va ser la tercera força més votada a Cornellà, amb gairebé un 15% dels vots per darrere dEn Comú Podem i el PSOE-PSC. És un dels municipis de l'àrea metropolitana on esperen millorar resultats amb aquell objectiu d'aconseguir que l'anomenat "cinturó vermell" dels vuitanta, esdevingui taronja. 

Pal a PP i Podemos

Girauta ha insisitit en l'honestedat de Ciutadans davant les "mentides" del PP: "Jo els podria prometre rebaixes de l'IRPF com el PP però no podria dormir perquè jo tinc consciència", ha dit. El candidat també ha ironitzat a costa de Pablo Iglesias: "si aquí a Cornellà volen ser una nació, truquin a Iglesias que els muntarà un referèndum".  Les crítiques de Girauta a PP i Podemos són significatives en un discurs on ha obviat les crítiques als socialistes. 

Finalment, el candidat català ha apuntat que la seva presència al govern espanyol és l'única garantia per a que "es parli del que ens interessa a tots".

Arrimadas

Inés Arrimadas ha presentat el candidat i abans de passar-li el torn de paraula ha promès que no permetran "que facin perdre més temps als catalans", al Parlament. "Els catalans impulsarem les reformes d'Espanya amb un president català", ha advertit.