El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, l'han denunciat per insultar una parella que duia el llaç groc, segons publica El Món. La parella va denunciar els fets als Mossos, als qui van declarar que Girauta i la parella es van mirar "desafiadors" fins que es van encarar de "forma verbal", sense arribar a l'agressió física. Segons l'atestat dels Mossos, el diputat de Cs va titllar la parella de "colpistes" i "separatistes".

Els fets van passar el dissabte 28 d'abril a la perfumeria Primor del centre comercial Gran Via 2, de L'Hospitalet de Llobregat.

Girauta va denunciar els mateixos fets davant del Cos Nacional de Policia (CNP), que és qui s'ocupa de la seva seguretat. En la seva denúncia, explica que, a l'entrada de la botiga, "un individu va semblar barrar-li el pas", cosa a la que no va donar importància.

Al cap d'uns minuts, [Girauta] es va adonar que la mateixa persona el mirava fixament, li va preguntar si passava alguna cosa, en castellà, i aquesta persona li va contestar en català i cridant "no t'entenc!". Girauta li va demanar "que no mantingués aquesta actitud desafiadora i que deixés de cridar", i l'altre va cridar alguns insults més i va insistir-hi: "et continuaré mirant el temps que surti dels collons". Segons el diputat, aquesta persona va empènyer llavors la seva parella, moment en què va intervenir un dels agents de la seva escorta.

En l'atestat dels Mossos s'indica que es va rebre una trucada quatre minuts abans de les set de la tarda sobre "un incident relacionat amb una personalitat" en l'esmentat centre comercial. Volia denunciar "una discussió verbal amb un diputat del Parlament del grup polític Ciutadans per temes polítics". En arribar l'agent dels Mossos al centre comercial, la parella va denunciar una forta discussió verbal amb Girauta perquè "portaven llaços grocs".