El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha assegurat aquest dimarts que la seva decisió de concórrer a les pròximes eleccions generals per la circumscripció de Toledo es deu al seu afartament dels "nacionalistes catalans" i al fet que la seva paciència s'ha esgotat.

"Vostès -els nacionalistes- han trencat la societat catalana, i aquest català fill de mestra de català es fa toledà perquè no pot més amb vostès; han acabat amb la paciència i no vull veure'ls ni en pintura".

La intervenció de Girauta davant el ple del Congrés ha estat virulenta d'acord amb algunes de les afirmacions abocades, com que el "nacionalisme és un verí que ha assotat Espanya durant una gran part de la seva història", o d'acusacions d'aquest caire cap als nacionalistes : "Mirin-se al mirall i veuran feixistes".

També ha reprovat l'independentisme, a més, pel seu caràcter "binari", ja que el seu "reduccionisme" els ha portat, ha dit, a què a Catalunya tot es resumeixi a dir que "el català bé i el castellà malament" o "l'estelada bé i la bandera espanyola malament".

Aquestes han estat les paraules que el portaveu de Ciutadans ha pronunciat en el ple del Congrés durant la presentació de la moció que el seu grup ha defensat aquest dimarts i que prové de la interpel·lació que fa uns mesos va dirigir al Govern espanyol. És una moció contra les negociacions amb l'independentisme, en concret amb les que segons el parer de Ciutadans va portar a terme el president, Pedro Sánchez.