El portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Juan Carlos Girauta, ha cridat a desobeir el cos de policia dels Mossos d'Esquadra i a continuar retirant la simbologia que denuncia la situació política de presos i exiliats. "No admetis l'autoritat de la policia política. Tots a retirar llaços grocs i pancartes supremacistes de l'espai públic", ha clamat aquest diumenge el polític de Ciutadans a les xarxes socials. 

Girauta ha fet la crida a la desobediència fent servirles mateixes paraules que va utilitzar el president del partit de Cs, Albert Rivera, per parlar de la policia catalana. Els Mossos són la "policia política" de la Generalitat, segons Albert Rivera

El president de Cs, a més, va afegir el diumenge que el cos dels Mossos d'Esquadra "protegeix la simbologia separatista il·legal a l'espai públic i persegueix" els qui la retiren. En aquest sentit, per Girauta, és legítim desobeir-los

Aquestes declaracions arriben després que els Mossos van identificar la matinada de dijous a divendres un grup de catorze persones que retirava llaços grocs a diverses poblacions de les Terres de l'Ebre. Segons va avançar TV3, un dels identificats era, a més, membre de la Guàrdia Civil. Segons les primeres investigacions, sembla que el grup estava perfectament coordinat amb rutes planificades, com si es tractés d'un escamot paramilitar.

L'exdiputat Jordi Cañas també s'ha sumat a la consigna contra la feina dels Mossos i ha carregat contra el "govern ultra de Torra". En una piulada, demana que s'investigui si hi ha "prevaricació o abús de l'autoritat" per part dels que "han ordenat" als Mossos "identificar i intimidar ciutadans".