Els Mossos d'Esquadra van identificar la matinada de dijous a divendres un grup de catorze persones que retirava llaços grocs a diverses poblacions a les Terres de l'Ebre. Segons va avançar TV3, un dels identificats és un membre de la Guàrdia Civil. Sembla que el grup estava perfectament organitzat i coordinat amb rutes planificades, com si es tractés d'un escamot paramilitar.

Plànol Mora llaços grocs

La polèmica s'ha desfermat a Twitter, ja que la plana major de Ciutadans ha sortit en defensa de l'escamot condemnant que els Mossos hagin actuat per identificar els membres del GDR. El més matiner ha estat Carlos Carrizosa, portaveu de Ciutadans al Parlament, que ho ha catalogat de "repressió política": "Fins quan Pedro Sánchez mirarà cap a un altre costat?"

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha escrit que és al món al revés: "El pacte de Sánchez amb els supremacistes debilita l'Estat a Catalunya"

L'exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, també s'ha mostrat obertament indignat amb l'acció dels Mossos d'Esquadra: "Publicita identificacions per intimidar els que netegen l'espai públic"

Sonia Sierra, diputada per Barcelona y portaveu adjunta de C's al Parlament de Catalunya ha escrit que Torra ha començat per atacar els catalans mateixos. "Els mossos, en lloc d'identificar els que destrossen seus o el mobiliari urbà, es dediquen a acoquinar els que netegen els carrers. Això és greu, molt greu"

 Ángel Guillén, regidor de la Garriga, també s'ha expressat en la mateixa línia, en diferents tuits: "Des de quan llevar plàstic groc de la via pública és delicte? I posar-lo saltant-se les ordenances municipals què és?"