El candidat de C’s per Barcelona el 26-J, Joan Carles Girauta, ha carregat amb duresa contra el PP i ha reiterat que, de cap manera, el partit taronja donarà suport als blaus si això implica que Mariano Rajoy continuï presidint el Govern espanyol.

“Què es pensen? Que vam néixer fa 10 anys, en condicions hostils, per fer-lo president i desaparèixer del mapa?! Què s’han cregut! Som el partit de la regeneració i la valentia. No es pot combinar C’s amb Mariano Rajoy”, ha afirmat eufòricament en l’acte central de campanya que ha aplegat prop de 300 persones al barri de Bellvitge de l’Hospitalet.

Consolidar la posició de força

C’s encara la recta final de la campanya amb l’objectiu de marcar perfil propi i erigir-se com un “gran partit” autònom. Doble objectiu: desempallegar-se de la imatge de ser la crossa del PP i, alhora, marcar l’agenda prepactes per sortir amb una posició de força, sigui quin sigui el trencaclosques electoral post 26-J.

És per això que, tant Albert Rivera com la resta de candidats, han redoblat el veto a Rajoy. Això s’ha traduït en el foc creuat entre PP –que els acusa d’exportar les tècniques de la CUP a la política espanyola– i el partit taronja. A més tensió, més barata sortirà qualsevol concessió en el mercadeig dels pactes de governabilitat.

El procés i 'Matrix'

Girauta no ha deixat passar l’oportunitat de referir-se a la situació a Catalunya. Ho ha fet amb una enginyosa metàfora: “El procés és com una escena de Matrix que et situa en el bucle permanent: tu et poses les ulleres de realitat virtual i et sembla que sí, que ets a punt d’aconseguir la independència, i aleshores tornes al referèndum. I així constantment. Després et treus les ulleres i resulta que és un programa de realitat virtual”, ha ironitzat.

“Ciutadans som els qui demostrem que la discrepància és possible en aquest país”, ha conclòs.