El portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Juan Carlos Girauta, s'ha burlat aquest dijous a Twitter d'una parella de nordamericans assassinats pel Daesh durant un viatge al voltant del món amb bicicleta. El diputat ha compartit la notícia del New York Times sobre la mort dels joves banalitzant la seva història i definint-los a través d'estereotips i imprecisions: "Parella de vegà i vegetariana, graduats per Georgetown, funcionaris a Washington".

"Persuadits que el mal no existeix, se'n van a veure ISIS i els maten", resumeix Girauta, obviant que els joves passaven pel territori on van morir, Tajikistan, dins una ruta i sense cap intenció concreta d'"anar a veure ISIS".

De totes les imatges que apareixen de la parella a l'article de NYT, Girauta escull aquesta pel seu segon tuit: una fotografia del jove assassinat somrient davant d'una pintada a favor de la llibertat dels presos polítics catalans, feta durant el seu pas per Catalunya el passat mes de maig. "Aquí està ell al seu pas per Espanya", es limita a afegir Girauta.

La foto original apareix en una extensa entrada dedicada a Catalunya al blog que duia la parella. Hi explicaven la situació política del país després del referèndum i l'empresonament i exili del Govern. "No deixar que els ciutadans siguin lliures perquè la seva llibertat farà que la vida sigui més difícil per a vosaltres: no és justícia. Això és l'opressió", denunciaven.