Pedro Sánchez, el president espanyol que s’ha fet el milhomes davant la Unió Europa amenaçant amb vetar el pacte del Brexit, finalment ha cedit i ha aconseguit un pegat per a Gibraltar. Aquesta és la lectura que fan els diaris amics de l’inquilí de la Moncloa de l’acord assolit in extremis que permetrà avui els caps d’Estat i de Govern donar llum verd a la sortida del Regne Unit del club dels 27.

Si Sánchez, però, vol esmorzar sense que se li ennuegui el croissant només ha de llegir el El País -aquest sí diari amic- que li reconeix com a fet passar Theresa May per l’adreçador fins a aconseguir que reconegui  “per escrit” que qualsevol negociació sobre el penyal necessitarà el vistiplau del govern espanyol. Ni paraula que aquest acord “històric” en paraules del president espanyol no està inclòs en l’acord polític que se signarà avui. Un pacte, doncs, sense cap valor jurídic.

El País

Aquesta és la idea principal de la monotemàtica portada de l’ABC, que titula sense embuts “Un pegat per a Gibraltar”  i contraposa el qualificatiu utilitzat per Sánchez per presentar el pacte -històric- amb la manca de valor jurídic de l’esperat acord. I res millor que fer quedar en ridícul Sánchez amb les contundent afirmació de la premier britànica: Estic orgullosa que el Penyal sigui britànic".

ABC

La Razón encara va mes enllà per posar en qüestió la victòria de Sánchez sobre Gibraltar i que també recull una curta però contundent afirmació de la premier britànica: ”La nostra posició no ha canviat”. El Mundo, de la seva banda, no li dona l’obertura a l’històric acord -el que ara importa són les eleccions andaluses i cal lluir d'enquesta- i relega a columna l’afer amb un feridor “Sánchez cedeix”, posant l'èmfasi que la demanda d’Espanya no s’ha inclòs en el tracta del Brexit

La Razon

El Mundo

Demà ens esmorzarem novament amb el culetrot del Brèxit, en aquest amb el final podrien dir de la primera temporada. I no ho dubtin, a la foto tots somrients. Sánchez lluirà somriure, però sobretot qui ho farà serà Theresa May.