La xarxa de Rodalies ha de ser gestionada completament per la Generalitat. Així ho ha afirmat el cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, en un acte a Terrassa, malgrat que ni el programa de la confluència ni el d’Unidos Podemos especifiqui aquesta qüestió, i se suma així a la tesi que ha estat defensant en els últims mesos el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Fonts de la confluència així ho han reconegut en finalitzar l'acte, explicant que encara que no hi aparegui, "sempre ho hem defensat".

Sumat a la vaga que està afectant al voltant de 400.000 usuaris, Domènech ha lamentat que només s’hagi executat un 10% dels 10.000 milions que s’havien previst per a la xarxa. En aquest sentit ha dit que “ens sembla absolutament intolerable”, perquè “afecta les classes populars”.

El preu que s’ha de pagar també ha estat un motiu de queixa pel líder dels comuns. Ho ha exemplificat amb els vuit euros diaris que costa a algú de Terrassa anar fins a Barcelona i tornar. “Amb les taxes de precarietat i atur que tenim és una queixalada molt forta sobre les possibilitats de cercar feina i recursos per arribar a final de mes”, ha reblat.

Sobre que el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, hagi afirmat aquest matí en una entrevista que el problema principal és el robatori de coure, Domènech ha asseverat: “No crec que estigui en disposició de parlar de robatoris”. “El problema d’infraestructures es podria pagar gairebé amb la caixa B del PP, el govern més corrupte de la història de l’Estat”, ha afirmat.

Corredor del Mediterrani

Després de la polèmica sobre si Unidos Podemos defensa el corredor del Mediterrani o el central, Domènech ha volgut reiterar que la “prioritat central” per als dos actors és el primer. De totes maneres, ha dit que això no implica “renunciar a la possibilitat d’altres connexions”. “Pot produir un creixement del PIB de l’entorn d’un 30%”, ha defensat, afegint que “afavorirà el desenvolupament econòmic de l’arc mediterrani i es convertirà en una àrea potencial de l’economia europea”.

Entre d’altres coses, Domènech ha revelat que ha mantingut una reunió específica sobre aquest tema amb el líder de Podemos, Pablo Iglesias, i que n’està “molt entusiasmat”. És més, ha recordat que avui han publicat un article conjunt per reivindicar-ho. 

Els atacs d'ERC

Atacs "incomprensibles". Xavier Domènech ha explicat que observen "amb franca preocupació" que la campanya d'un partit d'esquerres sobiranista (en referència a ERC) s'hagi convertit "obsessivament" en atacar-los a ells. "Sembla que l'únic missatge que té en aquestes eleccions és contra nosaltres, el missatge del 'no'", ha reblat, després que ahir, entre altres atacs, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, es preguntés "per quants ministeris renunciaran al nostre dret a decidir". 

En aquest sentit, Domènech ha reivindicat que aquestes eleccions haurien de tenir l'objectiu principal de "fer fora el PP del poder", "construint un govern del canvi on es puguin realitzar totes les aspiracions de Catalunya".