El Congrés dels Diputats no veuria molts canvis en els seus diputats si ara es celebressin eleccions. Segons l'enquesta que NC Report ha realitzat per La Razón, uns comicis no farien variar massa l'arc parlamentari respecte els resultats del 10 de novembre de 2019.

enquesta La Razon 21 setembre

La coalició que forma el govern espanyol, PSOE i Podemos, perdria 13 escons. Si Espanya celebrés unes eleccions ara, el PSOE passaria de 120 diputats a 115/116, i la formació que lidera Pablo Iglesias passaria de 35 a 27/28.

Aquest descens de PSOE i Podemos coincideix amb la pandèmia pel coronavirus, així doncs es podria afirmar que els espanyols castiguen el govern per la seva gestió de la crisi 

Per la seva banda, el PP passaria de 89 seients al Congrés a 100/101. Segons el citat mitjà, el partit de Pablo Casado, si bé millora els seus resultats respecte el 10-N, veuria frenades les seves expectatives d'arribar a la primera força degut als últims casos de corrupció vinculats a les sigles del partit. 

Vox aconseguiria mantenir els 52 diputats del 10-N i, com a molt, en trauria un més arribant als 53. Ciutadans aconseguiria frenar el seu descens i també mantindria els seus 10 representants. 

Els partits independentistes

Pel que fa als partits independentistes catalans, ERC es quedaria amb els 13 diputats que ja té, i Junts per Catalunya passaria de 8 a 9/10.

La formació que representa Laura Borràs al Congrés, superaria la crisi interna amb el PDeCat i els seus votants no la castigarien; al contrari, si ara hi hagués eleccions milloraria els seus resultats respecte el 10 de novembre.