AgfhEcHSWpBkFoLl8aRYqBBlu3yrP9tRlJzD9deaqPNV

Catalunya Sí que es Pot (CSQP) no s’oposarà a la pròrroga pressupostària que es votarà dimecres al ple del Parlament a canvi que el Govern es comprometi a tirar endavant uns nous comptes per aquest any. Així li ha comunicat el president del grup parlamentari, Lluís Rabell, al president Carles Puigdemont en la reunió que han mantingut al Palau de la Generalitat.

Tot i que serà a la reunió del grup parlamentari que es farà demà on s'haurà de fixar el vot final de CSQP, tot apunta que aquesta no-oposició a la pròrroga s’expressarà a través d’una abstenció.

A canvi, el grup de Rabell reclama uns nous pressupostos per aquest any. “Cal atendre l’emergència social, és necessari mirar de sortir de l’ofec financer que pateix la Generalitat i cal negociar el sostre de dèficit, buscant el suport d’altres autonomies”, ha advertit.

El president de CSQP ha recordat que un pressupost no és un simple exercici comptable, sinó que il·lustra les prioritats del Govern. “Nosaltres entrarem en aquest debat pressupostari a fons”, ha assegurat referint-se a qüestions concretes com els concerts d’educació o la Sanitat.

Les possibilitats reals que finalment el Govern acabi aconseguint el suport de CSQP per aprovar els nous pressupostos d'aquest any és, segons fonts d’aquest grup, realment remotes, però fins i tot la portaveu de l’Executiu, Neus Munté, ha reconegut que Rabell ha estat el portaveu més disposat a aprofundir en un acord.

La reunió ha servit també per parlar de la comissió del Procés Constituent que, a banda del vot a favor de JxSí i la CUP ha tingut el suport dels diputats de Rabell. En aquest sentit, ha subratllat que donen molta importància a la comissió, perquè pot ser “fonamental per teixir espais de trobada per una sortida dialogada” al procés català.

El president de CSQP ha insistit davant Puigdemont en la voluntat de seguir insistint perquè el PSC i Ciutadans acabin incorporant-se també a la comissió.

“Li hem dit que no creiem que sigui operatiu el full de ruta, no és transitable”, ha reblat, a més d’insistir que la comissió ha de servir per abordar qüestions d’arquitectura de país com la llei Electoral.

(Foto: Sergi Alcàzar)