La coordinadora del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha fet aquesta tarda un gest d'unitat amb els diputats de Junts per Cataluntya, que han estat convidats al consell nacional que ha celebrat el partit aquest dissabte. "Bevem dels mateixos ideals, tenim les mateixes aspiracions i tenim els mateixos objectius", ha explicat adreçant-se als membres del grup parlamentari. 

diputats jxcat consell nacional pdcat ACN

Els diputats de JxCat al Consell Nacional del PDeCat. ACN.

En el seu discurs al consell nacional, Pascal ha fet una crida a "obrir portes i intentar buscar gent" que també se senti identificada per aquesta situació "tan complicada".  "Parlarem amb tothom. Si som més, ens podrem ajudar més", ha conclòs.

A més, ha reclamat la formació d'un Govern que doni resposta als nous empresonaments. Pascal ha afirmat que cal "aixecar el 155" de manera conjunta i per això ha exigit que "cal formar un Govern el més aviat millor que permeti tirar endavant".

Nous nomenaments

Per aquest motiu, el Partit Demòcrata ha nomenat dos nous negociadors amb Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP. Els encarregats de fer-ho seran Marc Solsona i Lluís Font, que substituiran els fins ara responsables, Josep Rull i Jordi Turull, a causa del seu ingrés a la presó.

A més, també s'ha nomenat Maria Sensarrich com a nova portaveu del partit.