La presidenta del Parlament a la presó de Mas d'Enric, Carme Forcadell, ha fet arribar una carta a la lingüista i directora del Grup d'Estudis de Llengües Amenaçades, Maria Carme Junyent, per informar sobre l'estat de dos joves detinguts per les protestes contra la sentència.

"M'explica que al Mas d'Enric hi ha dos detinguts del dia 18 (concretament són del dia 17), Joan Tortosa i Laura Solé", ha comunicat en una piulada Junyent de part de Forcadell. "Diu que estan bé i que els veu animats", destaca.

Precisament, la detenció de la Laura Solé va ser de les més impactants. La jove de Tarragona, que estava participant en les protestes, va ser detinguda el 17 d’octubre per agents de paisà de la Policia Nacional que la van arrossegar per terra uns 20 metres agafada pel braç i els cabells. Actualment, es troba en presó provisional sense fiança.

L'altre jove que l'acompanya a Mas d'Enric, Joan Tortosa, també va ser detingut el mateix dia a Tarragona i es troba igualment en presó provisional sense fiança.