L'exdiputat Germà Bel i Queralt ha destacat el que per a ell és l'espot de promoció de l'acte de dilluns al Liceu. En un tuit, Bel ha adjuntat el vídeo de la cançó 'Americanos' de la pel·lícula 'Bienvenido, Mister Marshall'.

Captura de pantalla 2021 06 20 153614

En la pel·lícula, un petit poble espanyol, Villar del Río (Sòria) es prepara per a rebre la presumpta visita dels americans enmig d'un pla d'ajuda al desenvolupament. El poble veu una oportunitat i tota la vida social comença a girar entorn dels nord-americans. Al videoclip de la cançó, els ciutadans es preparen per rebre la visita dels americans.

Amb aquest videoclip, Bel fa ironia de l'acte que farà dilluns Pedro Sánchez al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. L'esdeveniment, que té per títol Retrobament, un projecte de futur per a tot Espanya, aplegarà 300 convidats de la societat civil catalana. De fet, els indults podrien ser aprovats dimarts pel Consell de Ministres, tot i que l'executiu encara no ha confirmat la data.

L'acte ha estat comunicat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i pretén escenificar la nova etapa de distensió entre els dos governs. Sánchez va assegurar que no prenen aquesta decisió “per als afectats, sinó per a la societat catalana i espanyola”, perquè “hem de construir convivència i concòrdia”.