L'economista Germà Bel ha reclamat més restriccions als candidats a les eleccions catalanes, i que no es moguin del seu municipi. Al seu entendre, haurien de seguir els mateixos criteris que es demana als ciutadans. 

"El dret de participació política no pot diferenciar entre candidats i electors. Les regles haurien de ser les mateixes per tots", ha indicat.

Bel ha fet les declaracions després que els partits han proposat que els ciutadans es quedin al seu municipi i no es moguin per acudir a mítings fora de la localitat. 

Una de les excepcions que, des del començament, preveu el decret pel qual es restringeix la mobilitat a Catalunya és el dret a manifestació i participació política. No és una novetat, però ara que arrenca la campanya, ha esclatat la polèmica, perquè vol dir que mentre els ciutadans tenen prohibit moure's del municipi si no és per anar a treballar o per causa major, els partits poden organitzar actes arreu del territori amb llibertat per convidar a ser-hi, vinguin d'on vinguin els assistents. Davant l'enrenou suscitat, el vicepresident Pere Aragonès convidarà aquest dijous la resta de partits a rubricar un acord perquè només assisteixin presencialment als mítings els veïns del municipi on s'organitzi. Ho ha dit en una entrevista a La Xarxa. 

Ja dimarts al vespre, el vicepresident mirava d'aplacar la controvèrsia apel·lant al sentit comú. I hores després, aquest matí de dimecres, ha fet un pas més anunciant la proposta de "limitar els mítings perquè hi assisteixi la gent del municipi". Els ho traslladarà durant una nova reunió de la taula de partits polítics, que s'ha convocat per a aquest dijous al matí, poques hores abans del tret de sortida oficial a la campanya pel 14-F.

Una data teòricament encara per confirmar, pendent de la decisió definitiva del TSJC, que encara podria acceptar que els comicis s'ajornin a la primavera