El diputat de Junts pel Sí Germà Bel ha lamentat les crítiques que s'estan fent contra els Mossos d'Esquadra i ha assegurat que al Govern del PP "no li importa gens la seguretat dels catalans". 

Bel ha respost també a les crítiques contra els Mossos d'Esquadra, a qui se'ls acusa de no tenir en compte informació clau. En concret se'ls recrimina no haver fet cas a una advertència d'un policia de Vilvoorde (Bélgica) sobre sospites referents Abdelbaki es Satty, l'imam de Ripoll y cervell de la cèl·lula terrorista. La policia catalana, per la seva banda, al·lega que es tractava d'un correu electrònic no oficial i que després d'efectuar una recerca a la base de dades van concloure que no constava cap dada sobre l'imam.

En tot cas, Bel denuncia aquestes crítiques, tenint també en compte l'aplaudida actuació d'aquest cos policial davant els atemptats perpetrats a Catalunya el passat dijous. Dirigint-se al Govern espanyol, el diputat ha assegurat que està "fatal" i ha recordat que després dels atemptats a Madrid de l'11 de març de 2004 l'Executiu de José María Aznar va acusar, precipitadament i errònia, a ETA com a autors. Poc després es va saber que es tractava d'un atemptat d'Al Qaeda i es va criticar rotundament al PP per haver ocultat i manipulat la informació sobre l'autoria dels fets a pocs dies de les eleccions generals.