El secretari primer de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, ha demanat "deixar de costat els retrets i l'espiral de les culpes" i reprendre la negociació del govern amb el PSOE d'una manera més discreta.

En una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press, ha assegurat que s'ha de fer "autocrítica" i mirar cap al futur, i ha defensat que faran tot el possible perquè el PSOE no acabi mirant cap a la dreta.

"Creiem que és possible, ja es van pactar pressupostos. S'ha de fer ara a l'agost, perquè com més passi el temps més complicat serà", ha opinat Pisarello, que ha criticat que la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, tirés la tovallola i s'obrís a cercar altres vies.

"Calvo ha dit que donava per tancada aquesta fase. Tirar la tovallola així és una cosa que no s'entén", ha afirmat, i ha afegit que un pacte amb el PP i Cs perjudicaria Catalunya, i que el PSC és conscient d'això.

Ha sostingut que un govern de PSOE i Unidas Podemos és l'opció "més factible", perquè compta amb el vistiplau de les forces nacionalistes com ERC, PNB i Compromís, que es van abstenir en la investidura.