L’acció que ahir es va dur a terme en diverses platges de l’Alt Empordà i el Rosselló en suport als presos polítics i els exiliats ha estat explicada de forma molt peculiar a La Sexta, que ha informat que les accions van tenir lloc en diverses platges catalanes, situades, sempre segons aquesta cadena espanyola, “a Girona i Lleida”.

De fet, les protestes van tenir lloc al Port de la Selva i Cadaqués, a l’Alt Empordà, i a Argelers de la Marenda, localitat cèlebre pel seu camp de concentració i que se situa a la comarca nord-catalana del Rosselló.

 

Tot i que una possible explicació de la patinada és que algú hagi confós la comarca del Rosselló amb el municipi lleidatà del mateix nom, el que és evident és que cap dels responsables de la informació té els més elementals coneixements de geografia per no adonar-se que de moment, a Lleida encara no en tenen de platges.

I esclar, la relliscada no ha passat desapercebuda a twitter, on s’han succeït les bromes sobre la inesperada aparició de platges a Lleida, i un dels primers a fer-ho a estat l’autor de les imatges que il·lustren la informació de La Sexta. En general, però, la informació s'ha pres com una bona notícia, tot i que alguns ja temen que ben aviat les platges lleidatanes es massifiquin.

La platja de Lleida, una novetat que ben bé podria estar situada a la localitat de Sant Esteve de les Roures, tot i que la seva ubicació, de moment, només la coneix la Guàrdia Civil.