Els sindicats de la Mesa sectorial de l'ensenyament obligatori han sortit avui satisfets de la reunió en la qual el Departament ha sumat 1.711 places noves a les 3.500 ofertes inicialment per al pròxim curs 2017-2018, per la qual cosa plantejaran desconvocar la vaga prevista per al 9 de febrer.

Després de la reunió de la Mesa sectorial d'ensenyament, el secretari general de la Federació d'Educació de CCOO, Manel Pulido, ha reconegut que "és bona" la proposta del departament de crear 3.500 places per al curs 2017-2018, més unes altres 1.711, amb la qual cosa per al curs 2017-2018 hi haurà 5.211 dotacions noves.

L'increment de places del curs 2017-2018 es destinarà a "rebaixar en una hora l'horari lectiu dels professors, tant de primària com de secundària", segons Pulido, i "s'incrementarien les plantilles".

A més, segons Pulido, el Departament d'Ensenyament s'ha compromès a contractar 2.850 professors més el curs 2019-2020, amb la qual cosa "s'aconseguiria eliminar una segona hora lectiva setmanal", ha reconegut Pulido. Un altre dels punts d'acord també preveu "millores importants en la cobertura de les substitucions per al curs 2018-2019", segons el parer de Pulido.

Manel Pulido ha manifestat que els sindicats presents a la Mesa sectorial, USTEC, UGT, CCOO i ASPEC, "hauran de decidir ara en els seus òrgans interns" si la jornada de vaga convocada per al pròxim dia 9 es desconvoca o, per contra, es manté. Segons el sindicalista, la conselleria i els sindicats concretaran altres detalls de la negociació la setmana que ve.

Una de les exigències de la CUP

El Departament d'Ensenyament, segons Pulido, també ha acceptat altres demandes com que les substitucions es faran efectives a partir de l'1 de setembre i a partir del primer mes de baixa mèdica, i que la paga extraordinària del juliol es cobrarà sempre que el docent hagi estat contractat durant un període mínim de sis mesos durant el curs escolar.

Malgrat que encara estan pendents de resoldre alguns temes com la rebaixa de la jornada en dues hores que reclamen per als professors més grans de 55 anys, Pulido ha valorat el principi d'acord com a "satisfactori i molt important per a l'escola pública". Per al sindicalista, el principi d'acord implica canvis significatius per als pròxims cursos, en els quals milloraran l'atenció dels alumnes i les condicions laborals dels professors.

L'acord amb els sindicats de l'ensenyament és una de les exigències de la CUP per aprovar els pressupostos de la Generalitat.